Wat Zijn Backlinks, Hoe Werkt Het En Hoe Kom Je Er Aan?

Published Apr 09, 22
7 min read

Linkbuilding Voorbeeld

Kortom: waar backlinks zorgen voor een hogere link equity van specifieke pagina’s binnen jouw website, helpen de interne links die waarde over te brengen, te verspreiden over de rest van jouw website. Interne link zorgen voor een verdeling van de “link equity” over al je pagina’s (Linkbuilding: Wat Is Het En Hoe Zet Je Het In Binnen Jouw Seo). Jouw website als geheel wordt op die manier meer waard.

Bepaalde pagina’s binnen jouw website zijn belangrijker dan andere. Dat is nu eenmaal zo, en dat is ook helemaal niet erg - Linkbuilding: Wat Is Het En Hoe Zet Je Het In Binnen Jouw Seo. Wat wel goed is om te weten, is hoe de structuur van jouw website van invloed is op de manier waarop zoekmachine robots (ook wel “search crawlers” of “bots”) navigeren op je website.

Hierbij hanteren we de volgende stelregel: hoe meer interne links verwijzen naar een specifieke pagina, hoe belangrijker deze pagina wordt voor de robots. Stel je voor: jouw website bestaat uit twee pagina’s, en die gaan allebei min of meer over hetzelfde onderwerp. Linkbuilding: Wat Is Het En Hoe Zet Je Het In Binnen Jouw Seo. De zoekmachine robots / creepy crawlers analyseren vervolgens beide pagina’s en kijken naar het aantal interne links naar deze twee pagina’s, om op die manier te kunnen bepalen welke van de twee het belangrijkst is, en welke van de twee dus moet worden getoond in de zoekresultaten (het liefst een beetje bovenaan, dat snap je) (Linkbuilding).

Zo haal je niet alleen die pagina naar boven, maar je kunt ook beïnvloeden op welke exacte zoektermen (ook wel “keywords”) je graag gevonden wilt worden. Met welke zoektermen zou jij graag willen dat jouw pagina getoond wordt tussen de resultaten die de zoekmachine presenteert aan de zoeker? Als je daar een antwoord op hebt, weet je waar je je op kunt focussen.

Enerzijds waaier je je bezoekers als het ware uit over je website, waardoor je de waarde van je hele site verbetert. Anderzijds kun je de belangrijkheid van je pagina’s rangschikken, door de zoekmachine robots te beïnvloeden. Zij matchen de ranking met de interne links van jouw website. Maar hoe kunnen we deze effecten bereiken? Daarvoor gaan we verder met de implementatie van je interne links.

Naar welke pagina wordt momenteel het meest gelinkt? Vanaf welke pagina wordt het meest gelinkt? Antwoorden op dit soort vragen vind je door gebruik te maken van een link tool (zoals bijvoorbeeld “Screaming Frog”) - Linkbuilding: Wat Is Het En Hoe Zet Je Het In Binnen Jouw Seo. Een link tool kijkt naar jouw website door een “SEO bril” en scant alle pagina’s. De tool kan bijvoorbeeld een lijst presenteren van de pagina’s van jouw website waar het meest naartoe wordt gelinkt.Tevens kan de tool aangeven of zich eventuele niet-werkende of incorrecte links op je pagina’s bevinden. Het helpt zoekmachines, wanneer een interne link op je website zo duidelijk en specifiek mogelijk weergeeft waarnaar er precies gelinkt wordt. Oftewel, alleen door het woord / de woorden te lezen die de link vormen (de “anchor text”), zou de bezoeker (of robot) moeten kunnen voorspellen welk specifieke onderwerp wordt beschreven op de pagina waarnaar gelinkt wordt.

Aanverwante artikelen De afgelopen jaren houden we alle ontwikkelingen op het gebied van linkbuilding goed in de gaten - Linkbuilding: Wat Is Het En Hoe Zet Je Het In Binnen Jouw Seo. Dit zijn pagina’s binnen de Webton site die zeker een bezoekje waard zijn: Je weet nu op welke manier interne links bijdragen aan succesvolle SEO. Ook weet je in grote lijnen hoe je te werk moet gaan bij het implementeren van interne links.

Linkbuilding: Wat Is Het En Hoe Zet Je Het In Binnen Jouw Seo

Wij helpen je graag verder! .

Als je op zoek bent naar manieren om met linkbuilding meer traffic naar je website te sturen dan is dit een enorm handige manier - Linkbuilding: Wat Is Het En Hoe Zet Je Het In Binnen Jouw Seo. De term guest blogging is natuurlijk de Engelse term en die gebruikt men veel, maar om het te vergemakkelijken gebruiken wij gewoon de Nederlandse term: gastblog of gastbloggen.

Linkbuilding en SEO gezocht? Contacteer Linkbuiding Vlaanderen

Address: Camberg 15 9400 Ninove
Phone: +32 495/21 45 83
Email: info@seobureau.be
Linkbuilding

Dit werkt natuurlijk bevorderlijk voor de autoriteit van een website en stijg jij in de zoekresultaten van de zoekmachine. Kort samengevat; met goed en slim gastbloggen kun jij je website optimaliseren en laten stijgen in de zoekresultaten van zoekmachines. Schrijven van gastblogs zijn enorm interessant voor iedereen die op zoek is naar manieren om stijgende resultaten te bereiken met linkbuilding.

Wat je als website namelijk wil is meer traffic en bezoekers op je website. Wanneer er meer traffic en bezoekers naar je website komen kun je deze ook omzetten naar conversie waardoor je dus een hogere omzet kunt behalen wanneer je dit goed inricht. Zoals je al hebt kunnen lezen is gastbloggen een enorm goede manier voor jouw linkbuilding strategie om succesvol van de grond te komen.Vaak werkt het zo dat jij een blog aanlevert en de website die jouw blog aanneemt zal jou voorzien van twee linkjes naar jou toe (Linkbuilding: Wat Is Het En Hoe Zet Je Het In Binnen Jouw Seo). Het mooie aan gastbloggen is dat het erg aantrekkelijk is voor zowel beginnende als ervaren ondernemers in online website land. Voor beide partijen zorg je voor kwalitatieve links waar Google jou op kan beoordelen en kan laten stijgen naar een toppositie.

Het belangrijkste is dat de blog een onderwerp heeft dat voor jou en voor de website, waar je voor schrijft, relevant is - Linkbuilding: Wat Is Het En Hoe Zet Je Het In Binnen Jouw Seo. Het voordeel van een gastblog is dat je kunt overleggen over wat voor onderwerp het moet gaan, dingen die je in je achterhoofd moet houden om een gastblog te schrijven zijn:Hoeveel woorden het moet bevatten? Hoeveel linkjes mag de tekst bevatten die naar jou linken? Hoeveel bezoekers heeft de website? Zet de website ook social media in? Hoe is de kwaliteit van de andere gastblogs? Wat is de DA (Domain Authority)? Gebruik een goede en pakkende titel.

Goede kwalitatieve blogs schrijven kost tijd en is een enorm tijdrovende klus, maar het kan je ook veel opleveren. Overweeg voor jou zelf of het nut heeft of niet en maak dan contact met websites. Veel websites staan open voor deze manier van linkbuilden. Linkbuilding: Wat Is Het En Hoe Zet Je Het In Binnen Jouw Seo. Linkbuilding kun je verdelen in meerdere technieken, samen zorgen die voor een goed linkprofiel wat tot perfectie gesmede moet worden.

Dit zorgt namelijk voor een natuurlijke verdeling van backlinks en als er één ding is dat Google wil zien: het moet er natuurlijk uitzien! Het is het krachtigste wanneer je alle onderdelen gebruikt, want dat is nodig voor het linkprofiel en nodig om elkaar goed te versterken - Linkbuilding: Wat Is Het En Hoe Zet Je Het In Binnen Jouw Seo. Het is namelijk echt een groot gemis wanneer je één onderdeel mist en dat heeft meteen een grote impact op je posities in Google.

Linkbuilding-pakketten

Omdat het algoritme van Google houdt van natuurlijke linkprofielen, zal je dit ook natuurlijk op moeten bouwen. Ga dus niet alle linkjes die je hebt vergaard op dezelfde dag plaatsen. Google gaat dit zien als manipulatie en zal je hier dan ook zeker voor straffen wanneer ze hier achter komen.4 veelgebruikte technieken om te linkbuilden zijn:Het is een vorm van guest blogging, maar met deze techniek zul jij net iets meer aandacht krijgen voor jouw bedrijf waardoor jouw naamsbekendheid ten goede komt - Linkbuilding: Wat Is Het En Hoe Zet Je Het In Binnen Jouw Seo. We hebben het over het schrijven van persberichten met nieuwswaarde die op nieuwswebsites worden geplaatst met een hoge autoriteit.

Key voor linkbuilden is om zoveel mogelijk kwalitatieve backlinks te genereren, echter leert de werkelijkheid dat dit niet altijd even makkelijk is en er ook wat minder kwalitatieve backlinks tussen zullen zitte. Met alleen kwalitatieve backlinks verlies je het waarschijnlijk helaas op aantallen en autoriteit van jouw concurrentie. Veel mensen kiezen er daarom ook voor om backlinks te vergaren via startpagina’s - Linkbuilding: Wat Is Het En Hoe Zet Je Het In Binnen Jouw Seo.

Navigation

Home

Latest Posts

Backlinks Naar Mijn Website?

Published May 18, 22
7 min read

Waarom Je Zelf Nooit Backlinks Moet Plaatsen

Published May 18, 22
2 min read

Backlinks Kopen, Waar Moet Je Op Letten?

Published May 18, 22
7 min read